Anna Bielak-Dworska

Kobieta nieobojętna, żona, córka, siostra, przyjaciółka, projektantka, miłośniczka przyrody i zwierząt, pisarka.

Fundatorka Fundacji Stajnia, dyrektor operacyjna organizacji. Jest odpowiedzialna za program budowania międzynarodowej społeczności Pałacu i Stajni, koordynację spotkań merytorycznych oraz integracyjnych. Animatorka spotkań grupy wolontariackiej “Przyjaciółki Pałacu”. Współzałożycielka nieformalnej grupy ekspertów ds. rewitalizacji działającej przy Kompleksie Pałacowo-Parkowym w Siemianowicach Śląskich. Współautorka programu edukacyjnego „Akademia Liderów Społecznych” i programu merytorycznego laboratorium rewitalizacji „ReviLAB”. Jest autorką i liderem merytorycznym międzynarodowej konferencji i warsztatów service design sprint „Co-design your P(a)lace, które odbyły się w 2018 roku. Aktualnie wdraża i koordynuje prace nad projektem „Co-design your place”, realizowanym ramach programu Erasmus+, Akcja 2: Partnerstwa strategiczne. Współpraca na rzecz innowacji i wymiany dobrych praktyk.

Absolwentka Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, Akademii Psychologii Przywództwa Szkoły Biznesu Politechniki Warszawskiej oraz Polskiej Akademii Nauk – Instytutu Badań Literackich. Certyfikowana coach Nobel Manhattan Coaching, Practitioner Coach Diploma, certyfikowana trenerka Szkoły Trenerów Meritum (poziom 5 EQF). Ekspertka w prestiżowym programie menadżerskim dla sukcesorów – Akademia Sukcesora.