Śląskie Lokalnie – małe granty FIO – w realizacji‼️

Drogie organizacje pozarządowe, drodzy działacze i wszyscy zainteresowani realizacją działań społecznych.

?Chcielibyśmy podzielić się z Wami naszym doświadczeniem płynącym ze współpracy z Instytutem Pracy i Edukacji (Klaster Innowacji Społecznych) w ramach Śląskie Lokalnie – małe granty FIO.

Dzięki możliwościom, które dawał konkurs, w maju 2019 roku, pozyskaliśmy blisko 5000,00 zł na działania umożliwające nam rozwój i profesjonalizację STAJNI oraz zwiększenie jej szans na wejście na rynek komercyjny ze swoimi usługami. Jest to dla nas jedno z kluczowych wyzwań, które w długiej perspektywie umożliwia nam budowanie stałego zespołu, międzysektorową wymianę praktyk i z coraz większą intensywnością bycie TAM gdzie JESTEŚMY POTRZEBNI!

W ramach projektu pt.: „Profesjonalizacja Fundacja Stajnia” otrzymaliśmy środki na:

➡️częściowe sfinansowania kosztów osobowych związanych z obsługą księgową i zaproszenia do zespołu osoby, która aktualnie z dużym zaangażowaniem pilnuje finansów i projektów Stajni od strony księgowej (SUPER ważna funkcja i SUPER ekspertka! dziękujemy Dana Przybilla!)

➡️zakupu niezbędnego sprzętu komputerowego, dzięki któremu kolejna osoba w zespole może działać!

➡️zakupu oprogramowania graficznego, który podnosi jakość oferowanych przez nas materiałów promocyjnych oraz daje szerokie możliwości prezentowania tego co robimy, a tym chcemy się z Wami dzielić!

➡️stworzenia strony internetowej dla oferty komercyjnej STAJNI, którą chcemy wprowadzić na rynek i tym samym usamodzielić organizację od finansowania grantowego.

?Z rozwiązań, które polecamy z całego serca, dzięki Śląskie Lokalnie – małe granty FIO, zakupiliśmy Adobe Creative Cloud, które na platformie TechSoup Polska jest dostępne w cenie o 60% niższej w pierwszym roku trwania licencji dla organizacji pozarządowych! Dla nas to wyjątkowa okazja i możliwość. Prawdopodobnie bez tego wsparcia nie moglibyśmy sobie pozwolić na taki zakup. A tak – MAMY TO! I działamy.

❤️Dziękujemy wszystkim organizacjom, które wspierają nas w wypływaniu na coraz szersze wody! Dziękujemy: Śląskie Lokalnie – małe granty FIO, Klaster Innowacji Społecznych, Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego, TechSoup Polska.