Familijny Szpil – gra miejska dla całej rodziny

9 czerwca na terenie Siemianowic Śląskich odbyła się międzypokoleniowa gra miejska „Familijny Szpil” zorganizowana przez uczestników Akademii Liderów Społecznych.

Wydarzenie było dedykowane rodzinom, które w grupach od 2 do 5 osób miały za zadanie przejść przez 12 stacji rozlokowanych w różnych punktach miasta i wykonać przy tym różne ćwiczenia. Stacje podzielone zostały na 3 strefy: artystyczną, sportową i wiedzy. Malowanie buziek, strzelanie z łuku i procy, a także odpowiadanie na pytania dotyczące wiedzy o mieście wspaniale wkomponowały się oraz urozmaiciły Dni Siemianowic Śląskich.

Ogromne brawa należą się organizatorom, którzy dokładając wszelkich starań sprawili, że ten dzień z pewnością pozostanie w sercach wielu osób na długie lata! Szczególne podziękowania dla Ani Rutkiewicz, Ani Ciążyńskiej, Karoliny Ossysek, Konrada Kobylewskiego oraz Bartosza Dudzika, który, z kolei, jako rodzimy mieszkaniec Siemianowic Śląskich, z wielką energią i osobistym zaangażowaniem dopiął wszystko na ostatni guzik. Jednym słowem, wspaniale się spisaliście! Inspirujecie do działania na rzecz większego dobra 🙂

Serdeczne gratulacje!

Projekt został dofinansowany ze środków Siemianowickie Centrum Kultury w ramach programu Współ/kultura 2019, realizowanego w ramach Akademii Liderów Społecznych, która jest zadaniem publicznym współfinansowanym ze środków programu Funduszu Inicjatyw Obywatelskich na lata 2014-2020

Partnerami imprezy byli również: Sekcja Sportów Siłowych Siemianowice Śląskie, Stowarzyszenie Mieszkańców Siemianowic SMS, Związek Dużych Rodzin Trzy Plus koło Siemianowice Śląskie, Fundacja Stajnia, Fundacja Piastun Wyrównywanie Szans, Radny Miasta Jan Nycz

Raz jeszcze dziękujemy, gratulujemy i zapraszamy na kolejne wydarzenia!