ZNAK JAKOŚCI: Mamy to!

15 stycznia 2019 roku Fundacja Stajnia otrzymała międzynarodowy ZNAK JAKOŚCI Europejskiego Korpusu Solidarności w zakresie: WOLONTARIATU (ORGANIZACJA GOSZCZĄCA). Został on przyznany na drodze wniosku oraz spotkania akredytacyjnego dokonanego przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji

Dzięki temu otrzymaliśmy dostęp do Bazy Europejskiego Korpusu Solidarności, która umożliwia nam publikację ogłoszeń o planowanych przez nas projektach, a potencjalnym wolontariuszom możliwość zapoznania się z naszymi działaniami oraz pomocy w ich organizacji i realizacji.

W dniach 05-08 marca uczestniczyliśmy także w szkoleniu dla nowych organizacji EKS, które pozwoliło nam na ugruntowanie wiedzy oraz przeżycie niesamowitego doświadczenia w gronie osób, które podobnie do nas wierzą, że wymiana doświadczeń, wspólne tworzenie oraz dzielenie się dobrymi praktykami jest drogą do lepszego jutra.

Jesteśmy szczęśliwi, że kolejna organizacja zaufała naszej misji, wizji i wartościom, którymi będziemy mogli się dzielić i wymieniać z młodymi osobami z całej Europy – SOLIDARNIE.